De inrichting van een klaslokaal

Bij de inrichting van een klaslokaal komen meerdere punten aan bod. U wilt niet alleen voldoende werktafels en stoelen hebben zodat de leerlingen en de docent een goede werkplek hebben, maar u wilt ook dat er in elk klaslokaal genoeg ruimte is om spullen op te bergen. De meubels voldoen aan een bepaalde maatvoering, zodat de ruimte in een klaslokaal optimaal benut wordt. Daarnaast zullen de meubels qua uiterlijk moeten passen bij de uitstraling van de school. Denk hierbij aan kasten of werktafels in felle en vrolijke kleuren. Het maakt nogal een verschil of u een klaslokaal voor de onderbouw of de bovenbouw inricht. De kinderen hebben tenslotte andere leeftijden en de lessen zijn anders ingericht. Schoolmeubel Op Maat helpt u graag door de juiste meubels voor de onderbouw en de bovenbouw te maken. Ook adviseren we u over het inrichten van een klaslokaal. We hebben al meerdere scholen hiermee geholpen.

Tips voor de inrichting van een klaslokaal voor de onderbouw

Met de onderbouw bedoelen we de groepen 1 tot en met 4 van de basisschool en de klassen 1 tot en met 3 van het voortgezet onderwijs. Bij de basisschoolklassen is het belangrijk dat de afgestemd zijn op de grootte van de kinderen. De tafels zijn laag zodat kinderen makkelijk kunnen spelen en opdrachten kunnen maken. Bij de onderbouw op de middelbare school wordt vaak gekozen voor grote werktafels zodat leerlingen samen kunnen werken aan opdrachten. Ook zijn verrijdbare werktafels erg praktisch zodat de hal of aula anders ingedeeld kan worden voor verschillende activiteiten. Voor de inrichting van een klaslokaal voor de onderbouw of de overige ruimten in de school zijn kasten onmisbaar. De indeling van de kasten is volledig afhankelijk van uw eigen voorkeuren. De kasten hebben lades of planken, zijn open of hebben schuif- of draaideuren, het soort handgrepen bepaalt u zelf, evenals de aanwezigheid van verlichting.

Waar moet u op letten bij de inrichting van een klaslokaal voor de bovenbouw?

De inrichting van een klaslokaal voor de bovenbouw lijkt qua meubels veel op de inrichting van een klaslokaal voor de onderbouw. In elk klaslokaal zullen werktafels, stoelen en kasten moeten staan. Wel zitten er enkele kleine verschillen in de meubels. De oudere kinderen op de basisschool hebben een eigen werktafel. Deze werktafels worden vaak voorzien van lades zodat de kinderen makkelijk hun eigen spullen kunnen opbergen en pakken. Voor de bovenbouw op de middelbare school geldt dat leerlingen zelfstandig aan grote opdrachten moeten werken. Het is dan erg praktisch als ze ruime werktafels hebben zodat ze voldoende werkruimte hebben.

Wie kan u helpen met de inrichting van een klaslokaal?

Schoolmeubel Op Maat is het aangewezen bedrijf als het gaat om de inrichting van een klaslokaal voor de bovenbouw of onderbouw. Wij maken namelijk niet alleen meubels op maat, maar wij geven ook advies. Bij het inrichten van een klaslokaal is het tenslotte belangrijk dat de meubels praktisch zijn, dat ze perfect in de ruimte passen en dat het uiterlijk aansluit bij de school. Wij helpen u met het bepalen van het soort meubels, de uitvoering, grootte en afwerking. Vervolgens worden de meubels door ons handmatig vervaardigd. Wij hebben contact met u tijdens het gehele proces zodat we u tevredenheid garanderen. Wilt u de mogelijkheden voor de inrichting van een klaslokaal met ons bespreken? U kunt dan het contactformulier invullen zodat wij contact met u op kunnen nemen om een afspraak te maken. Wilt u meer informatie over onze diensten en meubels? Belt u dan naar 06-441 457 51 of stuurt u een mail naar info@livingwood.nl.

Meer meubels